Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008


Φασολάκια πράσινα
Σήμερα θα πούμε για τα πράσινα φασολάκια. Χώμα αφράτο με ανάμιξη κοπριάς και λίγο (2 κουταλιές της σούπας complresan η νίτρο) το μίγμα ανακατεύεται με την κοπριά και μετά την ανακατεύουμε με το χώμα. Έχουν μεγάλη επιτυχία τα κοντά φασολάκια, πρώτα γιατί δεν πιάνουν πολύ χώρο και δεύτερον διότι είναι πολύ παραγωγικά και μαζεύονται εύκολα με το χέρι. Τα φυτεύουμε μια φορά μετά το Πάσχα που η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 10 βαθμούς και άλλη μία τον Αύγουστο μετά τις 15 του μήνα. Τα φασολάκια είναι τριμηνιαία όπως και κάποια άλλα λαχανικά. Χρόνος συγκομιδής από 2 έως 3 μήνες μετά που θα φυτρώσουν.Και τώρα πως θα τα φυτέψουμε. Κάνουμε με το τσαπάκι αυλακιές με απόσταση 49-50 εκατοστά . Βρέχουμε το πρωί τα αυλάκια και βάζουμε 40-60 φασολάκια στο νερό να μουσκέψουνε. Το απόγευμα φυτεύουμε τα φασολάκια στα αυλάκια πιέζοντας λίγο με το δάκτυλο να χωθούν στο μαλακό χώμα. Τα σκεπάζουμε ελαφρά με λίγο χώμα 5 εκατοστά και ρίχνουμε στην αυλακιά νερό πολύ ελαφριά με το ποτιστήρι. Προσοχή το χώμα δεν πρέπει να πατηθεί. Μετά από 4-6 ημέρες θα φυτρώσουν Χρειάζονται ένα σκάλισμα με το τσαπάκι μετά μια εβδομάδα οπότε συμπληρώνουμε λίγη κοπριά και ποτίζουμε στο αυλάκι. Άλλο ένα σκάλισμα μετά την 2η εβδομάδα και λίγο θειάφισμα. Όταν το φασόλι αρχίσει να φουσκώνει το μαζεύουμε. Τα 40-60 φασόλια δίνουν 1-1,5 κιλά φασόλια για μαγείρεμα. Αξίζει να ασχοληθεί κάποιος για να βγάλει παραγωγή. Αν έχετε ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μου ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You are welcome write your comments thanks